Magyar Termék Hazai Termék Hazai Feldolgozású Termék
Jódaqua Kft.
Jódaqua Kft.

Szellemi és testi erőnlét

Őstengeri eredetű magyar gyógytényező

A Jódaqua Kft. 1997-ben alakult családi vállalkozás. A cég profilja a Jódaqua, 100%-ban természetes eredetű ivási célú jódos gyógyvíz kitermelése, palackozása és forgalmazása. Az egyedülállóan magas jód-tartalmú gyógyvíz 533 méter mélyről kerül a palackba és az ország valamennyi patikájában, illetve egyre több bio-boltban, gyógynövény-szaküzletben is elérhető, rendelhető. A Jódaqua jelenlegi ismereteink szerint világviszonylatban a negyedik legmagasabb, emberi fogyasztásra kiválóan alkalmas, bizonyított élettani hatással rendelkező gyógyvíz. Elsősorban jódhiányos táplálkozás megelőzésére vagy már kialakult, jódhiányra visszavezethető rendellenességek kezelésére ajánlott. Alkalmazása kiemelten fontos várandósság és szoptatás alatt a jelentősen megnövekedett jódszükséglet természetes és biztonságos fedezésére.

Jódaqua Kft.

Nekünk szívügyünk a magyar termék! És neked?

Tudj meg többet!

Várandósság és szoptatás

Orvosi szakirodalomból ismert tény, hogy várandósság és szoptatás alatt a nők szervezetének jódszükséglete rendkívüli mértékben megnő a magzat, majd később a csecsemő jódszükséglete miatt.

Egyedülálló magyar különlegesség

A Jódaqua gyógyvíz természetes jódtartalma olyan magas, hogy napi adagja csupán egy-másfél-két milliliter, így rendkívül gazdaságosan alkalmazható.

Magyarországi jódhiány

Reprezentatív, Magyarország valamennyi megyéjére kiterjedő felmérések igazolják, hogy hazánkban az elsődleges jódforrás a víz, ivóvíz - és ennek eredményeképpen a teljes tápláléklánc - jódban szegény. Ennél fogva az itt élő lakosság körében fellépő jódhiányos rendellenességek előfordulása nemzetközi összehasonlításban is magas.

Hízás, jódhiány, pajzsmirigy-hormonok

Jódhiányos táplálkozás sok esetben okozza a pajzsmirigy alulműködését, azaz pajzsmirigy-hormon hiányt, mely hízáshoz, elhízáshoz vezethet. Miután többek között ezek a hormonok – másnéven anyagcsere hormonok – irányítják a zsír-, szénhidrát-, illetve fehérje-anyagcserét, nagymértékben befolyásolják a testtömeg változásának alakulását.

Ugrás az oldal tetejére